Мани-мани

Дела, дела и пак дела

 

Застрахователната компания “Лев инс” е завела иск в Софийския градски съд срещу сайта Mediapool за немислимата сума 1 млн. лв. Освен че не могат да смятат, застрахователите не могат и да четат с разбиране – засегнали се от статия, която преразказва публична стенограма от заседание на Министерския съвет.

Ако толкова ги разстройства това, което се е говорило, претенциите им трябва да са към МС, не да тормозят един от последните мохикани на бг журналистиката. Искът срещу Mediapool е чист тормоз с хулигански мотиви.

ПРАС-ПРЕС изразява пълна подкрепа за колегите от Mediapool и осъжда саморазправата с журналисти, маскирана като жалба за правосъдие.

Лена Бориславова пък се жалва юридически от глупавата песен на Славчовите сценаристи.

Освен че не подкрепяме такъв тип юридическа активност, смятаме, че това е грешка, която вреди на самата Лена и нейната партия.

Никой няма да осъди Слави и сценаристите, а и няма за какво. Искът на Лена е помпозна глупост, само дава повод за още подигравки и още тормоз от Слави, маскиран като “борба за свобода на изразяването”.

А изобщо казано, свободата на словото е и свобода на простотията. Човек има право да е тъп – и за да не си по-тъп от авторите на някаква глупава песничка, не им подавай топката.

Перспективата “Путин в Гааге” (Путин в Хага) е приятна и ПРАС-ПРЕС подкрепя международните усилия в тази посока.

Последната драма в тази логическа верига е евентуалният арест на Доналд Тръмп.

Бившият президент и водещ кандидат-кандидат на републиканците обяви в социалната си мрежа, че вторник ще бъде арестуван и призова привържениците си да протестират. Това всъщност е продължение на сагата му с порнозвездата Сторми Даниелс, която Бай Тръмп налягал, баш когато Мелания раждала, па после ѝ давал пари да мълчи, ама нещо май не се доразбрали за сумата и тя се разсмърдя, и т.н.

В тая последна история сме по-скоро на страната на порнографинята.