Мани-мани

Ей тъй кат стане…

Настана време, скъпи читателю, Шиши да се бори за медийната свобода!

Телевизия Канал 3, която не е на Пеевски, но не ѝ личи, командирова във Видин екип от батки-жОрналисти, които да преследват гражданина Георги Георгиев от сдружение БОЕЦ, за да правят “разследване”.

Т.нар. разследване всъщност представлява тормоз – преследване на Георгиев и жена му, ръгане с микрофона, провокации, крясъци, истерия и повтаряне на някакъв “журналистически въпрос”: какъв ви е членският внос и как се финансирате? Това в продължение на няколко дни, при положение, че още в началото Георгиев отказва да разговаря с тази конкретно телевизия – което е негово безусловно право. Принципно и ние искаме да направим интервю с Пеевски, но като няма взаимност – приемаме го някак!

Но кой е този гражданин, когото смелите батки на Шиши преследват заедно с болната му съпруга? Георги Георгиев е създател на гражданското сдружение БОЕЦ (България обединена с една цел), което е много активно по теми като Пеевски, Борисов, Цацаров, корупция, мафия, завладяна държава – теми, по които работим и ние. Истинската причина за тормоза под формата на “разследване” е, че Георгиев е един от хората, които настойчиво питаха последните месеци: “Къде е Пеевски?” Подир което Пеевски все пак за малко се появи публично и доказа, че съществува – след две години пълно отсъствие от публичния живот и от парламента, където се водеше депутат и от негово име се внасяха важни закони. В последните седмици пък Георгиев и БОЕЦ са написали над 60 писма до различни български и европейски институции, както и до АЛДЕ – европейското политическо семейство на Шиши, които не обичат да говорят за този свой съпартиец. БОЕЦ оспорва отказа на Пеевски и Карадайъ от Европейския парламент и връщането им в българския.

Та това е конкретната причина един обикновен гражданин с необикновена дейност да бъде обект на “разследване” от хора, които по недоразумение са хванали микрофон и камера вместо бухалка и дилдо.

След неколкодневни провокации, включително към жена му, Георгиев удари в лицето и гърдите двама от жОрналистите, което бе интерпретирано от телевизията като посегателство срещу Свободата на словото.

ЗА Свободата на словото и ПРОТИВ прокурорския произвол се изправи и един от вестниците на Шиши – “Телеграф”. Вестникът преди няколко месеца подал сигнал до Патентното ведомство, че в мрежата съществува сайт, имитиращ “Телеграф” (всъщност имитация по-скоро на британския The Telegraph). От ведомството обаче им върнали прокурорско предписание СРЕЩУ българския “Телеграф” да си смени името, защото някой може да се обърка с британския The Telegraph. Последва изригване от страна на Шишовия “Телеграф”, че се посяга на Свободата на словото, а някой се опитва след съда да овладее и прокуратурата!

Дали в случая се касае за прокурорска неграмотност, сбъркан адрес или уговорен мач – не знаем.

Но ако Шиши овладее и борбата за Свобода на словото – нещата отиват хептен на зле.