Мани-мани

Пак огнестрелни рани

Българи в Чикаго загинаха край семейната маса на вечеря, защото някакъв комшия изперкал и имал оръжие.
Съединените щати непрекъснато дават жертви при безразборна стрелба и немотивиран тероризъм – въпреки това режимът за придобиване и притежание на оръжие остава един от най-либералните в света. Поне откъм достъп до оръжия САЩ са си истински либерали, ако и да си падат малко консерви по други въпроси.
Заради това ведро отношение към търговията с оръжие в САЩ нашите сънародници, отишли на другия край на света в търсене на по-добър живот в уредена държава, в крайна сметка намериха ужасна смърт. Разстреляната Американска мечта.
Също така игрив и либерален с военно-промишлените си играчки е и самият Главнокомандващ Въоръжените сили на САЩ Доналд Тръмп.
Той почва и спира войни според лайковете си в Туитър, зарязва кюрдите на произвола на Ердоган (Тръмпзит – Изход на американските войски от Сирия), продава на Саудитска Арабия оръжия за 10 млрд – давай там, военните поръчки да вървят, пък накъде ще я извъртим политически, не е толкова важно – всякак става и малко хора ще умрат, но и без това планетата е пренаселена. Навремето тандемът Никсън/Кисинджър изработва сложен план за изтеглянето на американските войски от Виетнам (Exit Strategy), който се изпълнява с години и пак е болезнено. Сега Тръмп се събужда със схванат врат, хваща телефона сутринта, шибне два туитъра и си изтегля войските от Сирия, като на другия ден там влиза Ердоган и започва да унищожава сирийските кюрди на спокойствие.
Когато целият свят стане такова ужасно място и всички се превърнем в бежанци – къде ще бягаме тогава?