Мани-мани

Атове се ритат, магаретата търкат талончета

Иран и Щатите нажежиха малко световния въздух и пак възбудиха прорицателите на Третата световна война.
Ирански генерал – харизматик и главорез, беше ликвидиран от американски дрон. В отговор иранците се заканиха, че ще има страшно отмъщение и удариха малко американска техника в Ирак, но преди това се обадиха да предупредят, да не стане някой сакатлък. Фактически иранците отмъстиха на дрона, който уби генерал Солеймани.
У нас пък факторите в хазартния бизнес са се хванали гуша за гуша – двамата братя собственици на Efbet твърдят, че другият голям в хазарта – Васил Божков, иска да им вземе бизнеса. Други хора пък викат, че братята били проксита на Пеевски, който желаел да добие бизнеса на Божков.
За момента Третата световна се отлага – Тръмп каза, че засега няма да пердаши Иран, сложи им само нови санкции, а по фронтовете на българския хазарт изглежда има затишие.
Най-вероятно световните лидери са се вслушали в Бойко Борисов и ПРАС-ПРЕС – тези два влиятелни субекта на световния мир. И Борисов, и ПРАС-ПРЕС са убедени пацифисти.
Борисов освен това е рекламно лице на Efbet – като част от отбора на “Бистришките тигри” той излиза на терена с брандиран екип и популяризира бизнеса с онлайн залагания.
ПРАС-ПРЕС го няма в тоя рекламен бюджет, ние си оставаме един скромен безкористен приятел на международното положение и българския стопански живот.
Нашият лидер крепи световната стабилност по много оригинален начин. Тъй като у нас са се кръстосали антагонистични интереси, той баламосва всички – лъже американците, че прави интерконектор, лъже руснаците и турците, че прави “Балкански поток”, лъже Европа, че изгражда газов хъб; а българите лъже просто така за кеф – приказва ни каквото му хрумне, за да се разтоварва, а народът търка талончета и нищо не го интересува.