Мани-мани

На Теслата дръжката

“Водим кореспонденция с “Тесла” и “Хюндай”, но чакаме решението на “Фолксваген” – ако сте се чудили кой е и какво работи министърът на икономиката – това са негови думи, той се казва Емил Караниколов и работи като експерт по шменти-капели и пунта-мари.

“Фолксваген”, ако сте забравили, малко преди последните евроизбори взеха окончателно решение да си направят в България милиардната инвестиция, а в ПРАС-ПРЕС дори ги бяхме разпределили къде конкретно ще си разхвърлят инвестиционните пачки.

“Фолксваген” не дойде, ама когато Мохамед не отива при планината, винаги ще се намери някой сладкодумец, който да ни убеди, че планината препуска към Мохамед и още чакаме нещо си не само от “Фолксваген”, ами и от “Тесла” и “Хюндай”. По тоя въпрос пак може да отворите течението на ПРАС-ПРЕС и да откриете в него заводите на “Хуйдай” и “Фолксвагина”. Сега към тях трябва да прибавим и завода за дръжки на Тесли, който всеки момент ще забучат я в Дупница, я в Мадан, а защо да не го чучнат и в Поручик Чунчево!

Дръжката на тая Тесла ни кара да изпадаме в романтично валентинско настроение – нашият автор Сър Гей Бубка цяла седмица сънува разбойници и на Теслата дръжката.

Това, разбира се, не е нещо ново – полуанонимни хора от властта да приказват врели-некипели, а медиите да им пригласят с “прлю-прлю-прлю”, както имитира гласът на мисирките премиерът Борисов.

Това е една от причините арогантността на Борисов спрямо журналистките (нарече ги мисирки) да не спечели бог знае какво съчувствие в широката публика.

Много хора – независимо дали симпатизират на Борисов, се съгласиха с констатацията му, че журналистическият персонал е съставен предимно от мисирки.

В медиите има хора, които не отговарят на това описание – нито пирулюкат, нито кимат с разбиране, като им се приказват измислици на търкалета. Затова обаче си има процес по овладяването на големите медии – НТВ например се напълни с кадри на шишиния кАнал 3, минали през школата на TV7. И ако някой човек в голяма медия не желае да бъде мисирка – организират му леко опраскване и го освобождават от тегобата на мисирския труд – както наскоро постъпиха с Валдес Радев например, с когото имаме интервю на стр. 11.

Стискай здраво на теслата дръжката, читателю – тя е твоята опора, тя е твойта висота!