Мани-мани

За кого бие глашатаят?

На заседание на Министерския съвет премиерът Борисов разтреперан от гняв се развика на шефа на АПИ да отмени незабавно винетките за околософийските селища, “да вземе един барабан и като глашатай да разгласи високо и ясно по мегданите: НЯМА ДА ИМА ВИНЕТКИ”.

(Малко след това изгърмя електронната система за продажба на винетки.)

Сценката с глашатая беше приятна за народа и една от причините е, че това е второ преработено издание на пиесата. Точно преди година страната гледа почти същия сюжет:

януари 2019 пак имаше специална отмяна на винетките по Северната тангента – лично от премиера! И пак беше изгърмяла системата за електронни винетки, малко след тържествения старт.

Сега обаче гърмят и барселонските потайности, като този път със съмнителните движения на хора, имоти и капитали се занимава испанската полиция – по сигнал, многократно пренебрегван от българските институции.

Успоредно с това ЛАФКА вече официално фалира и с това рухна още един темел на стабилността – въпреки почти пълния си монопол, явно лафките са се издържали от талончетата на Божков, които вече ги няма. Ако ликвидираният бизнес с талончетата на Божков се развие наново поне наполовина, колкото е бил – това пак са едни доста сериозни свободни пари за медиен комфорт и легално корумпиране на мисир-глашатаите. Кой и къде ще продава занапред талончетата на тотото и кои медии ще се захранват от рекламите на тотото – ето това е нещо, което ще даде някакви насоки за размисъл и ще стане малко по-ясно кой все пак командва парада.

Следим!

Опраскаха още една журналистка от Нова телевизия – Антоанета Николова, нещо не отразила правилно посещението на Иван Гешев в Брюксел. Добре дошла в Клуба на опрасканите, Антоанета!