МАНИ-МАНИ

Надежда всяка тука оставете

 

Навремето поетът Данте слязъл в Ада, воден от поета Вергилий, и описал това страшно място, където се терзаят в мъки грешните човешки души.

При нас водач в Ада е не Вергилий, а Бойко Борисов. Вярно, като водач е малко неориентиран и все мести датата за влизане в Ада на короната, последно я ситуира за “след Великден”.

И общо взето Борисов е прав – намираме се в Ада на беззаконието в нахалната му мутренска държава.

Спорен е въпросът дали държавата е негова или на Пеевски, но че е мутренска – спор няма.

За журналиста Милен Цветков адът се организира на Разпети петък, на червен светофар в София, където той спря и беше пометен от джип с 4 вида наркотици и млади хора с привилегии. Милен просто се оказа на грешно място в грешно време в грешна държава, където на отделна прослойка е позволено да извършва безнаказано толкова престъпления, за колкото може да си плати.

В България с достатъчно пари на правилните места могат “да те оправят” от всичко – независимо колко шумен и скандален е случаят, да не изреждаме примери.

Това си е нашият местен Ад, но по света има и по-големи лидери в екскурзиите до Геената огнена.

Доналд Тръмп също не е Вергилий, но е большой учёный – и той направи една голяма покана за Разходка в Ада.

Навръх 50-я рожден ден на жена му Мелания медиите по света съобщиха за рекорден брой нещастни случаи с хора, погълнали дезинфектант. Страхотна изненада за празника!

Тези печални инциденти са пряка последица от един брифинг в Белия дом, където Тръмп обяви научните си открития, че би трябвало чрез поглъщане или инжектиране с дезинфектант да се ликвидира вируса. Това е така, само дето с вируса се ликвидира и човекът – за това предупредиха веднага и лекарите от екипа на Тръмп. Но кой ти слуша лекари, като си има Лидер!

С две думи – всеки да си хваща един Вергилий под ръчичка и в колона по един – към Ада!

Не се бутайте с джипките, не бързайте, място има за всички!