Мани-мани

Вече ядем плодовете на медийната корпуленция

 

Всесилната Корона Вирусова вече не е толкова модерна; не е viral, както казват интернет хората.

На народа му писна да си седи вкъщи и да чака да умре. И то като не умираш, по някое време те хваща съклетът. Наизлязоха жълти жилетки тук-там по света, викат – не щеме ние мерки, а щеме да ядем.

Колкото за яденето – май свикнахме в медиите да ядем лайна – това са плодовете на дългогодишната Шиши-доминация в медийния пазар.

Естествено, Шиши не е дошъл да ака на гола поляна, имало е публика, която да му прегърне лайното – колкото и да е необхватен диаметърът му.

И тази дългогодишна доминация успя да облъчи и оглупи още много хора. Не говорим само за медиите на Пеевски – Нова например не е на Шиши, но не ѝ личи. Пак същите опорки – Гешев мачка олигарсите и милва битово насилените, Борисов пръска харизма с джипката, Пеевски рине пачки и пръска дарения, бог знае с какъв произход… Това е репертоарът. А, да – и Годжи мяука с невиждана ярост.

И когато се появи нещо в добрия стар журналистически жанр – като интервюто на Бенатова с Годжи – в такъв момент се вижда колко е закърняло критичното мислене на публиката. Достатъчно е 10 трола наоколо да повторят безсмислицата, че Бенатова окепазила интервюто и Генерала – и ето, че вие се единайстият и повтаряте тази безсмислица, убеден, че изразявате лично мнение.

Докато ядем медийни дърдонки, варненски журналист затъна в лайната на Варненското езеро и се удави. Последните дни изливането на фекалии във Варненското езеро е основна тема в града и починалият журналист е работил по нея.

Според МВР става дума за нещастен случай или самоубийство.  

Каквото и да се е случило, фактите са: един журналист по-малко, а лайната продължават да се трупат.