Мани-мани

А вий защо биете Навални!

 

Бойко Борисов се сеща, че е демократ, когато не му се пече тръба под задника, когато няма протести под прозорците на кабинета му и когато иска да се заяде с Радев.

Премиерът написа в соцмрежите статус на английски (не собственоръчно, разбира се) в защита на руския опозиционер Алексей Навални, който бе арестуван на прибиране в Русия, след като бе лекуван в Германия от отравяне с новичок.

Навални нямаше право да напуска РФ по други причини, а когато го транспортираха в Германия, беше в кома. Немската здравна система ремонтира руския опозиционер и той се върна в Русия, знаейки че ще бъде арестуван, но той пък си има своя игра и тя е на доста високо ниво. В Русия избухнаха протести, Путин си ги отиграва по неговия маниер – бой, арести, народна музика.

Но ние си гледаме тукашните реакции и нашата демокрация, балканско-банкянската. .

Борисов пусна статус на английски по руски проблем – вероятно надявайки се, че руснаците като него не четат английски, но пък ще направи добро впечатление на Запад.

Веднага след това ехидно попита Радев – защо президетът мълчи, когато бият Навални и навалниците!

То по тая логика – що Каракачанов мълчи за Навални! Знае да купува американски самолети и техника за милиарди, не знае да подкрепи демокрацията като шефа си!

Това си е все част от играта на Борисов “да ни пази от комунистите”. Това е крайно цинично не само заради членството на самия Борисов в БКП – той и тогава е бил толкова комунист, колкото сега е демократ.

Тази тъпотия – че ужким хора като Борисов, Цветанов и Антон Тодоров “ни пазят от комунистите”, не е изолирано явление.

В най-агресивната руска пропаганда на “лошите” също им викат комунисти, болшевики, троцкисти. Думата комунист отдавна е изпразнена от всяко друго съдържание, освен да играе Торбалан.

И дори Путин пази руснаците от комунистите, ако не знаете.

Путин приобщава към политиката и пропагандата си цялото съветско наследство без едно нещо – революцията, която комунистите толкова години величаеха като най-важното и благородно събитие в човешката история.