Мани-мани

Оцелявай трудно

Последната година пак се занимавахме с оцеляване, но освен обичайната кофти политико-медийна обстановка сега се борим и с пандемична ситуация, която се усложнява допълнително от хаотични “мерки”, локдауни, нокдауни и дори кокдауни!

Има и такъв страничен ефект от пандемичната депресия – много мъже са в cockdown, от който страдат и жените им, и комшийките! И Мата Хари нямало кой да я уважи напоследък, смятайте за каква криза говорим.

При всички препятствия ПРАС-ПРЕС оцеля и тази година, а броят, който държите в ръцете си е последният преди изборите. Така че е малко и “брой за размисъл”.

Понякога ни задават остроумния въпрос: какво ще правите без Бойко Борисов и Пеевски? Самият Борисов понякога се хвали, че “създава работни места за карикатуристи”. Като главен и най-експлоатиран образ на българската карикатура и в частност – на страниците на ПРАС-ПРЕС, Борисов наистина е силно карикатурен образ. Но не си мислете, че окарикатуряването на карикатура е лесна работа.

Питайте Тома Биков – на едни предишни избори Биков нарече Борисов “карикатура на диктатор” – и още се обяснява какво е имал предвид и защо тогава е говорил така, а сега се е вкопчил в ауспуха на Джипката и усърдно му прави фрикции.

Тия дни пак го питаха в някакъв дебат – защо бе, г-н Биков, преди така лошо говорехте за Борисов, а вече толкова години му поддържате политическите тестикули?

(С други думи бе зададен въпросът, но в този смисъл.)
Пържолникът Биков най-после намери правилния отговор на тоя въпрос: ами аз, вика, понякога говоря глупости. Бум!

То и ние понякога драскаме глупости и рисуваме глупаци, ама още не сме поумнели колкото Биков, за да обърнем плочата и да обясним колко всъщност са умни и полезни тия глупаци. И затова оцеляваме малко по-трудно, малко в стила на Брус Уилис.

Но не се притеснявайте, няма да осиротее нашето изкуство, ако се лиши от Борисов като главен герой на сцената.

Обещаваме на българския читател, че ПРАС-ПРЕС ще продължи да излиза, независимо какви са резултатите на изборите.

Гласувайте по съвест, а след изборите пак ще си общуваме.