Мани-мани

Подръж мандата на Добрия дядо

 

Циркът на ГЕРБ продължава с пълна сила.

До редакционното приключване на броя премиерът в оставка продължаваше да е в отпуск – отказва да се яви пред парламента, фръцка се като обидена примадона.

Върти някакви маневри в задния двор с джипката и открито саботира новото Народно събрание.

Вместо да си отчете мандата и да се подготви сериозно за новата си роля (лидер на опозицията или вице на Бай Ставри), той продължава да плямпа глупости на лайфове във фейсбук.

И пак се снима с внучетата.

Малко е нечистоплътно да се въвличат деца в политически пиар (и не за пръв път). Доста е цинично и премиер в оставка да го играе благ дядо. След толкова години се докарахме дотам цялата държава да играе по прищевките на един огрубял циник, който до последно ще прави циркове. Изглежда наистина е болезнено да слезеш от трона на абсолютната власт.

Азбучна истина е, че абсолютната власт развращава.

Също толкова вярно е, че безусловното подчинение също развращава. То затова и много хора носталгират по социализма – щото няма нужда да мислиш и да вземаш решения. Има кой да се погрижи за тая работа!

Очевидно 850 000 избиратели си харесват Бащицата или Деденцето – той си е като един Sugar Daddy който решава вместо тях, мисли (условно казано) вместо тях и раздава пържолки на най-пъргавите в ласките или най-находчивите крепители на абсолютната му власт. Има си крепители на десен тестикул, на ляв тестикул, на център-нападателя…

Борисов беше (и пак може да стане) най-благият държавен Дядо – ходи и ДАВА, милва, пошляпва, пощипва. Даже разрешава и да го псуваш, а ако му хареса псувнята, може и депутат, и министър, и дори кандидат-премиер да те направи. (Митов, Сачева, Биков и т.н.)

Според обстоятелствата и настроенията. Това изглежда също много се услади на Борисов – да управлява според прищевките си, според кръвното, според Ретроградния Меркурий… Харесва му на всяка негова пръдня да има анализ и разбор – какво има предвид Борисов с тая пръдня?

Ще издига Даниел Митов, па няма да го издига, ще вземе мандата да го подържи за малко, па може и да не го вземе. През туй време цветарките на ГЕРБ тичат по телевизорите да обясняват по интелигентен начин неинтелигентни постъпки

Той Дани Митов няма да каже “стига”, на всичко е навит…

И въпросът не е безпросветната диктатура да стане просветена диктатура – щото и такива заявки има, макар да не са толкова ясно видими. Все още.