10 народни нашенски илачи срещу Коронавируса

Самуил Петканов

 

Коронавирусът Made in China покосява човечеството с темпове, за последно видени във всяка полемична тема, водеща до спорове по Интернет между непознати хора. И горе-долу е също толкова летален изходът от заразяването с него. Но има една малка страна на Балканския полуостров с дарби и традиции в алтернативните лечения. Ние. Ето как:

 

  1. Лук и зеле в чорапите. Вижте, това не е сигурно, че работи съвсем, но ако издържите седмица, без да сменяте чорапите, ще имате киселко мезе за ракията. Която 100% работи.
  2. Ходене на църква на голям празник. И задължително споделяне пред микрофоните на снимащите телевизии, че скромната молитва е била за здраве – най-вече на близките. Да не помислят хората, че е за милиони от лотария или повече секс в живота.
  3. Бой. Детето тръгне да се разболява? Подпалете му един задвратник и да му хвръкне сопола. Спукайте от мариз жената, за да не си и помисля да лентяйства. А вас шви спраска бушона някой случаен амфетаминен герой на улицата, изпаднал в лека абстиненция. С толкова всенароден бой вирусите ще ни прескочат и ще идат при ония изнежените, дето са свикнали да живеят нормално.
  4. Снемете политическото си доверие от вируса. Това ще го побърка и ще почне да издава пуешки звуци.
  5. Казване на другите какво да правят. Призовете чрез Интернет хората да спрат да призовават само в Интернет, ами да излязат срещу вируса по улиците, да се вдигнат като юмрук и да го изринат с лопати. Каквото и да направят, кажете им, че няма да стане така.
  6. Горене на отпадъци. Кога започна да ескалира коронавирусът? Когато спряха горенето на боклуци в промишлеността. Причинно-следствени връзки? Фините прахови частици са хубаво. Ето, казахме го.
  7. Дайте няколко милиарда на американците, за да сте си приятели. И след няколко месеца те ще ви защитят срещу коронавируса, като наложат санкции срещу някакъв мазол.
  8. Едно руско експериментално лекарство, дето го крият от нас. С връзки ще го намерите. Съдържа 18% белина.
  9. Бърз кредит. Ако се овъртолите в безумни дългове, защото сте искали 10 инча по-голям телевизор от стария, няма да може да си позволите дори за секунда да се разболеете. Порите и митохондриите се затварят и ставате незаразими.
  10. BMW. Ако имате BMW, зимата си стоите вкъщи, не се социализирате и после се радвате на пролет на опразнени от Коронавируса улици, на които да правите дрифт и да не давате мигач.