Мани-мани 

Не дишай!

 

Имаше един филм документален филм “Дишай!” – той разказваше за борбата на русенските майки за чист въздух и първите екопротести към края на социалистическия режим в България.

Сега България все повече се прочува с криминалната драма “Не дишай!” – край София бе намерен камион, превозвал под дървен материал мигранти, 18 от които се задушили.

Шофьорът каналджия вече два пъти бил залавян, но изкарал 5 месеца запрян и го пуснали пак да практикува по специалността си.

Преди години пак в камион, шофиран от българин, се задушиха 71 мигранти. Те блъскали по кабината на шофьора, но той не спрял да им отвори вратата и да пусне въздух. По някое време зарязал камиона с труповете в Австрия.

Заловените тогава каналджии бяха осъдени в Унгария с големи присъди, повечето доживотни.

Затова е по-изгодно да си издушиш мигрантите още тук в България, тук правосъдието работи по-човеколюбиво и разумно.

Тия мигранти все някой трябва да ги кара, няма да ги оставим в гората да умрат!

Оня ден хванаха край Ихтиман пак някакъв бус, пълен с мигранти – не за друго, ами защото спрял да зареди на бензиностанция и не си платил.

Виждате колко много е искал каналджията да помогне на хората – даже пари за бензин нямал, а ужким това било доходна професия. И даже не ги е издушил, значи ако намери достатъчно кеш, може да се оправи с методи, близки до закона.

Българското правосъдие е строго, но милостиво.

Но американските самозабравили се политици треперят и затаяват дъх пред него, не смеят да дишат – Джо Байдън не посмя да се срещне с Гешев на Молитвената закуска и вече е под санкции. (Виж стр. 6-7.)

Американският президент изненадващо се появи в Киев.

Той не се уплаши да посети едно от опасните места на планетата, но в София няма да дойде и страхът му е оправдан. Тук той попада под санкциите на Контра-Магнитски и незабавно ще получи от Гешев 72 часа с прокурорско постановление. Бай Дън при Бай Ставри и Осемте джуджета – това е по-страшно от Буча!