Мани-мани

Хвани ме за тръбата

 

Проектът Турски поток е връстник на ПРАС-ПРЕС – строежът му започна през 2017, месеци след гръмотевичната поява на нашия печатен орган. Случайност?

Няма случайни неща!

За българската част на тръбата са отделени половин милиард евро само за пропаганда и медиен съпорт (виж съседната статия).

Сега си спомнете всички загрижени обществено ангажирани хора, които през годините са ни убеждавали от телевизорите, че руският газ е тъй жизнено необходим на нас, както слънцето и въздухът за всяко живо същество. Те, разбира се, правят всичко това безвъзмездно и сме убедени, че не пипат евро, защото същите експерти до един се борят и за чистотата на българската валута. Ала за тая работа са разхвърляни половин милиард евро!

Ясно е, че голяма част от тия пари са откраднати още в Русия. Но и тук е дошъл някой-друг газов евроцент.

Разбира се, ПРАС-ПРЕС също е медиен партньор на тоя половин милиард за газова пропаганда. Партньорството ни е тип “свиня се бори с тиква” – мисия невъзможна и все пак вълнуваща.

И всеки път, когато някой от телевизора ни убеждава как ще загинем в първата зима без руски газ, ние се сещаме за песента на Ъпсурт от почти апокрифния им първи албум:

 

Кучко космата,

хвани ме за тръбата!

 

И Путин размахва тръбата – а половин милиард малки чисти ръчички се протягат с копнеж.