Мани-мани

Пунта-Мара и министър Дани

Цветан Цветанов напусна парламента в утвърдения морален стандарт на ГЕРБ – отиде си под буря от аплодисменти, а дни по-късно името му бе открито сред списъка на нещатните сътрудници на парламента.
Това стана повод за нервна реакция на премиера, той нарече действията на Цветанов “Пунта Мара” – и го наръча да си съветва парламентарната група без пропуск на нещатен сътрудник. Цветанов очевидно продължава да е неформален лидер и на ПГ ГЕРБ, която напусна толкова шумно – молбата на Борисов е това да става по-дискретно.
Но Пунта-Мара е и нашата работа в ПРАС-ПРЕС – скитаме се като някакви финансови министри по чужди апартаменти и редакции, сглобяваме вестника в полеви условия, разпространителите ни отпадат един след друг…
При всички тези трудности сколасахме да закрием при голям успех 204 кв.м. изложба – “Непорочните моми на ПРАС-ПРЕС” – политически шаржове и стихотворни портрети, в Галерия-книжарница “София прес”.
На изложбата добре се повеселихме, кой видял – видял, кой пипал, кой таковал – свърши тая.
Вече получихме високи отзиви за представянето ни – например новият правосъден министър и герой на един от плакатите в “Непорочните моми” – Данаил Кирилов, каза в предаване на bTV, че изложбата не му харесва и че трябва да се пази достойнството на човека. Според г-н Кирилов в изложбата ни няма “свободна творческа изява, а се забелязват други влияния”.
Ние благодарим за високата оценка и уверяваме, както г-н Кирилов, така и всички други наши (по)читатели, че в нашата работа се водим тъкмо от пиетет към свободата и достойнството на човека.