Мани-мани

Мляс-шлюп и бух-бух!

Живеем във фалшива държава с фалшиви политици, фалшиви колекции, фалшив алкохол и фалшива реалност. А реалността, казва Цецка Цачева, е навсякъде около нас!

Заобиколени от фалшификати, ние от ПРАС-ПРЕС се опитваме да правим нещо автентично – и търкаляме 54-и брой. Това го правим в условия на фалшива пазарна икономика – съществува една разпространителска фирма с почти монополно положение. Тя няма нищо общо с Пеевски, но служителите ѝ го наричат – “нашия благодетел”; това не е художествена измислица или преувеличение – в европейска България, в годината, в която сме, има хора, които наричат други жив човек “нашия благодетел”. И “нашият благодетел” Бай Шишан заедно с Бай Козлодуй и Бай Цацаратуй предпочитат на пазара да има фалшиви вестници с фалшиви новини и фалшиви журналисти, които им правят мляс-шлюп. За високите цели на корпулентната пропаганда се овладяват и телевизии, и министерства, и общини… Освен мляс-шлюп фалшивите журналисти правят и съчетания с бухалки – това се прави в ансамбъл с прокуратурата.

Когато имаш такива медии и такива институции, спокойно можеш да продаваш по пет пъти едно и също лайно – и народът, ако е хубаво дресиран, не само че не се сърди, ами вика “още, още!”

С фалшиви медии и фалшиви институции можеш всяка година “да водиш инвеститор” в “Белене” – днеска идват иранци, утре китайци, вдругиден Гинка Върбакова! (Междувременно бе финализирана и сделката за ЧЕЗ; някои смятат, че новият собственик е меко казано близък до групата на Шишковците.)

По същия начин едно и също лайно се продава под формата на суперкомпютър – преди десетина години с фанфари и мятане на шапки бе открит суперкомпютър от Станишев. Сега същото извършва Бойко Борисов и пак се дави във възклицания – суперкомперът “прави неща, които дори не можем да си представим”!

Покрай скандала с фалшивите картини пък колекционерът Неделчев, дето го изпързаляли с една папка “оригинали”, извади мъдър извод – вече не вярвал на изкуствоведи и куратори-терминатори, а признава само химически експертизи! И той вече ще разчита на суперкомпютъра – макар че тоя, дето въвежда данните в компютъра, също е човек – и също може да те изпързаля…

На този етап май трябва да поработим повече върху създаването на истински хора – не суперхора, а просто да не са фалшиви.

а - не суперхора, а просто да не са фалшиви.