Мани-мани

Ново КТБ, нова Ялта, нов късмет

Даже и китайската Нова година започна – 2020 е година на металния плъх. Астрологията, знаете, е точна наука – специалистите в тая наука казаха, че годината е добра за инвестиции, но само ако са добре премерени!

У нас властта винаги инвестира много обмислено.

При криза – например водна – Бойко Борисов хвърля панически пачки през балкона и се надява пачките да запушат течовете, заради които Перник е без вода. Разумна инвестиция!

Засега резултатът е, че Костя Копейкин поведе народа на Перник и те излязоха да протестират в София – клатуркат стабилността и размахват юмруци.

В бизнеса на Васил Божков пък някакви хора искат да инвестират усилия и да пренасочат приходите, както се пренасочват водохващания и както се коригира коритото на река.

Засега резултатът е, че феновете на “Левски” за в затишие пред буря – защото Отбора на народа се издържа от талончета за търкане, а Божков обяви, че ако му разбутат бизнеса, зарязва “Левски”.

При така кръстосани бухалки човек не може да се ориентира кой е жертвата, кой е насилникът, атове ли се ритат или някой бие самара, че да се сеща магарето.

Бизнесът на Божков с талончетата за търкане е порочен и експлоатира склонността на хората да се уповават на чудодейни решения – ще дойде Спасител да ни оправи, ще спечеля големите пари от лотарията, Гешев ще накаже лошите, Бойко ще ни разкаже смешка.

Но стремежът да се опраска Божков не е по-благороден и пак представлява опит да се маскира един бандитски акт като грижа за здравето и доходите на хората – отнемането на бизнес не е борба с хазарта. Очевидно целта на мероприятието е да се коригира течението на кинтопотока – и да се напълни язовирът на Шиши, от който черпят свежи средства “медиите” му, правосъдната му система и в крайна сметка – стабилността.

Не, това не е загриженост за вредата от хазарта – това е опраскване на работещ бизнес по модела с гърмежа на КТБ.

За новата Ялта (виж стр. 2) можем да кажем, че докато прокуратурата повдига обвинения за шпионаж и гоним руски дипломати, Костя Копейкин води народа и плаче за язовира му. И на него му вярваме колкото на Гешев.