БСП напуска парламента, понеже чашата преляла с последните поправки, обезмислящи преференциалния вот в Изборния кодекс. Поправките на Дани Кирилов и подкрепата на ДПС за изборното законодателство на ГЕРБ послужиха за повод БСП да се оттегли от парламента с ултимативни искания по въпросното законодателство.

Поправките на Дани възбудиха и президента Радев, който обяви, че ще наложи вето на изборния закон, а Бойко Борисов коментира това вето от Мюнхен с думите, че си е жертвал съботата и неделята да направи нещо добро за държавата и да представи добре страната. “Вие виждате как се мъча да прекарам държавата през иглени уши”, заяви буквално премиерът и отново постави в шах своите опоненти, пропоненти и индиференти.

Поправките на Дани пък направиха самия него ултимативна Мома на ПРАС-ПРЕС #45.

Негодувайки срещу скритата коалиция на ГЕРБ и ДПС, с напускането си БСП фактически вдига цената на ДПС, с които ГЕРБ ще трябва да се пазари за кворума и за всяко гласуване. Предизборно Патриотите влязоха в период на полуразпад, което чисто логистично ги прави сложни за пазаруване и контрол.

Но няма да им берем гайлето ние пък точно – да си влизат и излизат, както намерят за добре.

Относно статуквото в сектор “Хумор, сатира, карикатура” можем да кажем, че ПРАС-ПРЕС не се оттегля, не отстъпва и остава на своя гладен пост, а нашите колеги и приятели от “Стършел” тия дни стават на цели 72 години – могат да са ни прадядовци! Желаем всичко най-хубаво и още по-големи творческо-граждански успехи.