Мани-мани

Масова могилизация

 

Не че има някакво значение, но в началото на т.нар. Специална военна операция в Украйна Путин се кълнеше по телевизорите, че мобилизация няма да се провежда и наборници няма да ходят на фронта.

Още тогава наборници вече бяха засилени в бойното поле и това беше по-малката лъжа, защото днес вече руснаците се радват и на (ужким частична) мобилизация. Съответно мобилизацията сред славянските народи доби популярност като моГилизация – защото е средство за загробване (могила = гроб). Засега само на отделни индивиди и бойни части. Но ако Путин продължи да упорства и не се намери кой да го набута в куфара му с лайната – той вече има уникалната възможност да закопае цялата огромна държава с всичката ѝ култура и особена историческа мисия.

Засега обаче няма кой да натика Гаранта на конституцията в куфара му.

И той вече заплашва да могилизира света с другото куфарче – ядреното.

Миналият век Хитлер се опита да погребе света – и светът бе принуден да се съюзи с другото чудовище Сталин, за да унищожи по-голямото зло.

В Германия Хитлер и хитлеризмът бяха могилизирани, но не така успешно беше закопаването на Сталин и сталинизма.

Сталин си го изчакаха да умре от каквото дойде (може и малко да са му помогнали, но това са слухове без историческа стойност).

След смъртта му Сталин и култът към канибалската му личност бяха развенчани още по съветско време. Самият СССР се разпадна, но се оказа, че сталинизмът е доста жилав и последните 20 години Путин успешно го изкопа от гроба, за да каже:
Сталине, стани и върви!

И старото зомби се изправи, и тръгна с твърди стъпки да произвежда нови трупове, нови ампутации, нови имперски халюцинации и масова могилизация.

И когато “умни” хора ни казват – ама те Щатите също са имперци и колко несправедливи войни водиха, ние отговаряме: точно така, това е още един аргумент ПРОТИВ, а не ЗА несправедливата и безумна путинска война.