Мани-мани

Пурата ми замириса на обвързана подкрепа

 

ПРАС-ПРЕС е независима медия, затова пари вземаме отвсякъде!

Не можем да си позволим да отхвърлим нито един спонсор.

Така постъпват истински честните медии – а не като някои да защитават тенденциозно едни и да нападат други според финансирането.

Ние приемаме питателни медицински фурми от “Интръст” и Пеевски, за да бичуваме опонентите на Нашия благодетел.

Вземаме пури и от Борисов, и от Божков, за да ги насъскваме един срещу друг с карикатури и комикси.

Пари взехме и от пиарката-документалист на Борисов – Шехерезада Арнаудова си плати, за да я направим Мома на актуалния брой 74.

Ще ви изненадаме с признанието, че сме в схема и с министърката на земеделието Танева – тя непрекъснато ни урежда селскостопански субсидии, за да произвеждаме груби селски прояви. 

На последния Консултативен съвет по земеделие повдигнахме един щекотлив въпрос – дали финансирането ни не е уязвимо, дали не правим лошо впечатление в Европа, като смучем пари от аграрните фондове за груби селски прояви, а министър-председателят ежедневно ни засрамва със селяндурщина, проявена с особена дързост и цинизъм. И не взема стотинка за тая работа. А ние от ПРАС-ПРЕС уж се водим Невъзпитани карикатуристи, пък на фона на премиера сме жалки някакви възпитаници и културници.

Повдигнахме най-отговорно тази тема пред Танева на Консултативния съвет, а тя пребледня и ни парира:

Сакън, вай, олеле! Недейте така да говорите, уважаеми карикатуристи, ами какво ще каже Европа? Ще ни помислят за някакви измамници и ще ни спрат парите по програма “Обвързана подкрепа”. Моля ви се, не рискувайте бъдещето на държавата, ние сме селскостопанска страна!…

Ама каква е сладкодумна тая жена – с две думи ни нави!

От прокуратурата също вземаме пари, за да пердашим организираната и битовата престъпност – понеже трудно се ориентираме кои са лошите, прокуратурата ни подсказа: следете медиите на Делян Пеевски и се самосезирайте, ние така правим. Най-много уважаваме сигналите от медиите на Пеевски.  

Скъпи спонсори, отблизо и далеч, не ни забравяйте!

А вие, скъпи читатели, също не се ослушвайте – бъркайте се и плащайте, че и читателя можем да насметем, както ние си знаем.