Българските повелители на чашката

Преслав Първанов – футболен анализатор в мисляФУТБОЛ

 

Какво обича да прави най-много българският мъж?
Да пие ракия и да гледа футбол?
Е има и такива, които правят това едновременно, даже им дават пари за тази дейност. Пиянствата на българските футболисти са толкова много, че може да се направи трилогия по-голяма от „Властелина на пръстените“.

Най-култовият образ със сигурност е на Никола Спасов, известен като Кольо Мастиката. Очевидци твърдят, че шише от анасоновата течност хич не се опирала на бат Кольо. Бившият треньор на „Черно море” изведе отбора до спечелване на Купата на България, а сега спечели промоция в А Група с гранда ‘Царско Село’. Можем да си представим как са преминали празненствата по повод двата триумфа.

 

Пословични са изцепките на (бившия вече) президент на БФС Борислав Михайлов. Видимо пийнал, бившият вратар се появи пред камерите след мача „България – Италия” и трудно свързваше изречение. Преди това се показа като изкусен майстор на кючека под звуците на фолк дивата Преслава. Синът му Ники явно му е предал някой друг урок наследен от Син Сити, но за съжаление Боби е забравил да предаде някой друг урок на сина си по футбол…
Чужденците играещи в България също не един път са се доказвали като истински парти персони…
Гара Дембеле – головата френска машина бе спипан да кара кола с 1.65 промила алкохол в кръвта си. Истински голов звяр в България за да стигне до Тайланд, където се радва на алкохол и много жени/мъже.
Рабех и Тиберканин – двамата мароканци са засечени пияни в столичен клуб, часове след реванша на Левски със словашкия Жилина. Според някои, те не само са били пияни, а и дрогирани. След серия от пиянски изцепки и многобройни дисциплинарни нарушения, двамата бяха изгонени от „Левски”.
Не трябва да се забравят и фамозни играчи и ръководители, които са дали също своят принос в алкохолния живот на Футболна България. Иван Славков-Батето, Валентин Михов, Иван Вуцов, Божидар Искренов, Драголюб Симонович, Любко Петрович, Наджи Шенсой, Ивелин Попов, Николай Бодуров, Орлин Старокин, Иван Горанов и много много други прочули се повече с алкохолна прецизност, вместо с футболна.

За още футболни анализи www.mislqFUTBOL.com