Мани-мани

Ваня краде зомбита от Костя

 

Терзиев спечели София на косъм, а сега докато затваряме броя, който четете, Ваня Григорова заяви, че ще иска касиране на изборите.

Засега не вярваме да я огрее, но не е въпросът в нашата вяра, така че затваряме броя с едно наум, че някои от смешките и мъдростите във вестника може да се окажат ирелевантни.

Както винаги след избори – всички са победители и рецитират бюлетин на успехите. Борисов показва карти в синьо къде печели неговата партия, Кирил Петков се разплисква в самодоволни констатации, ДПС тихо инкасират. Някой по телевизиите нарече доста сполучливо ДПС – “тихия отличник”.

Детската сръдливост и мътните схеми в нашата политика родиха такива феноменални абсурди като сини бабички да агитират с пяна на уста за Ваня Григорова, а Копейкин да откаже подкрепа на същата, макар да е образцова путинистка.

Копейкин се нервира, че Ваня му краде зомбирания електорат, върху чиято престъпна дресировка той лично работи вече дълги години и тъкмо почна да бере плодовете с голямата кошница… Лоша Ваня! Копейко ден след ден като политически звероукротител си дресираше електорат, а Ваня завъртя кълки в една софийска кампания, пококони се, пококори се и вече се облизва да става новият любимец на зомби избирателя.

Макар да е по-вероятно да ѝ порежат мераците за поправителен балотаж, Григорова вече натовари един камион лайкове и се готви за големи работи.

За нея даже е по-добре да не става кмет сега – така ще поддържа по-дълго илюзията на празните приказки. Защото празните приказки са сладко нещо, докато не катастрофират в реалността.

Когато тръгнеш да материализираш мираж, той винаги се разсейва.

Но ако в крайна сметка броят на зомбираните расте – не е голяма радост иначе забавната баталия между видовете копейки.