Мани-мани

Европа не чува

Както казват Бисмарк и Бойко Борисов – най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов.

Бойко Борисов се справя с тази дисциплина – алтернативните факти – по всяко време, независимо дали е война, мир или хайка за апартаментарджии.

Но има и друг тип комуникатори, които си спестяват лъжите, като просто се правят на ни шишчета яли, ни Шиши мирисали.

ПРАС-ПРЕС имаше голямо желание да отправи няколко питания към големия европеец Ги Верхофстат – шеф на фракцията на АЛДЕ в отиващия си Европарламент. Партньор на АЛДЕ в България е ДПС, чийто най-мощен кандидат за евродепутат е Делян Пеевски – медиен магнат, крупен бизнесмен, следовател, почти-шеф на ДАНС, български депутат с един ден в парламента, еврокандидат, който се появи за няколко снимки в края на кампанията и още един път – на самите избори. За да гласува в село Света Петка, Пеевски бе придружен от 4 автомобила (два от които на НСО) и неустановен брой гардове – Борисов не ходи с толкова охрана!

По тези наболели теми искаше да обмени мисли и сведения ПРАС-ПРЕС с Ги Верхофстат, за целта господинът бе търсен по различни комуникационни канали, но той остана безмълвен и недосегаем – както самия Пеевски.

Големият либерал, демократ и европеец Верхофстат не пожела да си поговорим за още по-големия му съпартиец Пеевски, когото пък ние предлагаме за шпиценкандидат на АЛДЕ.

И не се отказваме от този разговор – други либерали ще питаме, щом е необходимо – например Еманюел Макрон, чиято партия направи съюз с АЛДЕ и вече са партньори с Пеевски. Ще питаме, докато европейската либерална мисъл прояви поне минимална чуваемост и разбиране.