Мани-мани

Воистина ли?

 

Пак сме по-католици от римския папа и по-православни от цялото православие.

Нашата права вяра е по-права от Генералната линия!

В условия на пандемия църквите останаха отворени, властите и Синода призоваха с половин уста християните да се молят вкъщи, но Ловчанския владика и други умствени лауреати обясниха, че в църквата няма зараза и това е доказано. А другите православни църкви благославяли Бойко Борисов, че не се огънал да затвори храмовете.

Волен Сидеров обаче надцака всички – призова хората да излязат масово на Великден, за да докажат, че Бог е над Мутафчийски. Волен призова и да не се носят маски в църквата, защото не е християнско да стоиш пред Бога с маска. И да се целуват иконите, и т.н., защото това било провокация и тест за вярата.

В Евангелието обаче пише да не изкушаваме Господа. Когато Исус постел в пустинята и Дяволът го изкушавал с разни неприемливи предложения, едно от тях било такова. Щом като Господ толкова те обича, хвърли се от най-високото място, пък ангелите ще те подхванат и няма да удариш о камък ногата си – рекъл Дявола, а Исус му казал да си гледа работата и още: не изкушавай Господа, не изпитвай Бога. Не подлагай Всевишния на тест.

По-широко това може да се тълкува в смисъл, че Господ е всемогъщ и може да направи всичко, но и Той спазва природните закони.

По природните закони, доколкото ги е изучил слабият човешки мозък, сега из планетата шета вирус, който за съжаление ходи по хората – както и простотията ходи по хората.

Да поощряваш някого в името на вярата да се подлага на сериозен риск (и не само себе си), е твърде нехристиянски и груб майтап. Злоупотреба с религиозните чувства.

Гражданино, не бъди като вируса и простотията!

Не ходи по хората, а се презапаси с ПРАС-ПРЕС и стой вкъщи!