Мани-мани

Междуособици

 

Някои викат – бил съм в междуособици, нищо особено не е.

А ние ще възразим – особено е!

Особено е, когато Създатели се отричат от Създанията си и почват да ги гонят като империалисти, както се казваше в предишния режим.

Последните дни имаме две такива отродителства.

Георги Гергов св разсипва от самокритика, защото навремето допуснал грешката да вкара Корнелия Нинова в БСП, че и да я направи председател. Пък тя взе, че се еманципира и сега се пехливанят.

Но тоя конфликт върви отдавна, а сега се обостря заради предстоящия избор на председател на партията.

Но и в ГЕРБ върви и се ожесточава синеубийствена война. Вежди Рашидов обяви, че не може да мълчи повече за безобразията в културата и нападна Боил Банов, за когото се разкая, че навремето го вкарал в министерството и го предложил за министър.

Нас да питате – хвани Гергов, плесни Нинова, щипни Рашидов, ритни Банов.

Но това е първосигналната реакция, пък ние имаме и други сигнални системи.

Това е знак, че и в ГЕРБ стават някакви размествания на тектонични плочи. Там поне лидерството не е под въпрос, ама надолу какво мазало става, не е ясно.

Нищо чудно и да се карат за колекцията на Божков, а може и да върви процес на полуразпад – можеш ли им разбра схемите?!…

Ала за щастие на световния и местния ченгесариат – поне в средите на интелектуалния милиционеризъм всичко е спокойно.

Цивилни академици-дълголетници (да са живи и здрави!) се снимаха с другаря Главен прокурор, а той им благодари за подкрепата.

Единият от академиците е писателят историк Антон Дончев, който удивлява света със своите почти 90 години, на които още има сили да подкрепя младите другари от Народната милиция.

Поклон!