10 министерски заповеди, които ще бъдат отменени, издадени, преиздадени, потвърдени и отречени в рамките на ден

Самуил Петканов

 

Министър Ананиев, чието име надали бяхте чували преди 13 март тази година, е автор на вече десетки квантови заповеди. Извънредното законодателство по време на извънредното положение вече роди наставления, отменяни със заден час, въвеждани само в медиите и в съвестта на електората, както и водещи до объркване дори на ниво Хигс-бозони – какво аджеба може или не.

И като щедро крепяща властимащите медия ние сипваме още идеи:

  1. Поради данни, че вирусът се предава чрез флатуленция, маските за лице са задължителни и за гъз. Ако лицето е задник като човек, то трябва да е в карантина до края на извънредното положение, защото чисто юридически става сложен казусът.
  2. Пиенето на бира с 2 метра разстояние пред кварталния магазин е позволено, само ако сте на опашка пред него за следващата бира.
  3. Забраняват се всички раждания, защото това означава излизане, а и вече ни писна от прищевките на бременните жени, да си ходят в Барселона.
  4. В името на душевното здраве на нацията понеделниците се отменят и ще бъдат заменени от още един вторник.
  5. Болничното лечение на коронавирус първо да е с хомеопатични препарати, защото е доказано, че понякога с плацебо стават нещата.
  6. Влизането в магазин винаги да става първо с десния крак и кръстене. Освен в случаите на мохамеданско вероизповедание, когато се влиза първо на челна стойка, а после кръстенето е наопаки, т.е. обратно по часовниковата стрелка.
  7. Близането на пръсти при сексуална игра и приключения е допустимо само между роднини и живущи на един адрес.
  8. Сезонът на дините наближава. Всеки търговец е длъжен да запише звук от почукване с дезинфектирани ръце за всяка диня, който да се възпроизвежда от високоговорител, така че да се избегне чукането на дини от гражданите.
  9. Шумни и досадни деца под 5-годишна възраст може да се отглеждат в мазетата до края на извънредното положение.
  10. Забранява се умирането по друга причина освен коронавирус, за да се спрат спекулациите.