10 НЕ!Съвета: 5 довода за еврото и 5 довода за лева

Самуил Петканов

 

Левът или Еврозоната?

Не можете да разберете дали тая работа с еврото е истерия?

Дали съветите на различни капацитети не са в интерес на някакви спекуланти?

Нямате доверие на никого, а много искате да имате мнение?

Търсите опорни точки, за да защитавате тезата си?

Или просто искате да дразните някой с някакво мнение по темата?

Винаги акуратни и винаги в помощ на народа, предоставяме туй, от което имате нужда.

 

  1. Еврозона звучи като кръстоска между Евровизия и зона за паркиране. Т.е. ще ни излезе през носа, а знаете откъде ще ни влезе. Бягай!
  1. Роднините ни по Европа пращат евра. При всяко превалутиране се вътрим, а сега без лотариите само това ни остана.
  1. Изразът левче – кефче. Не, че много неща вече може да правиш с левче. Особено пък водещи до някаква форма на кеф. Но с какъв израз да го заменим? Евро – невро? Евронче – бонбонче? Ужас.
  1. Може да поискаме пари за влизане в Еврозоната. Само трябва да обявим Катето Евро за финансов министър и да обявим реституция в нейно име на Еврозоната. А събраните пари ще дадем на Влади Горанов да си купи къща в Барселона, дето няма земьотрес.
  1. Стотинките. Ако сега всичко на сума под 5 лева се събира само чрез стотинкаж и издува лъжовно портфейла на народа, сега ще е всичко практически до 10 сегашни лева или 5 евро. Особено пенсионерите ще трябва да си транспортират парите за кисело мляко в дрон, а на учениците чантите ще станат още 5 кила.
  1. Левон Хампарцумян ще трябва да се казва Еврон Хампарцумян. Ми хайде малко промяна, сто години едни и същи лица, нищо свежо нямаме като хайлайф.
  1. В супермаркетите може да си отключите количка с монета от 20 стотинки. Която е със същия размер като тази от 5 стотинки. Ще можем ли да си отключим количка с монета от 2.5 цента? Не. Защото не съществува.
  1. Новата ни валута ще е по-скъпа от долара. А помните ли, когато доларът беше по-скъп от цялата пенсия на баба?
  1. Вируси. Българските левове не излизат много-много от България. Затова най-много да хванете херпес, ако сте пипали пари. А еврото носи зарази от цял свят.
  1. Може да преименуваме за нашите си цели еврото на левро. Европа 5 пари не дава как ще си го наричаме.