10 Не!Теми, които коронавирусът ще заглуши

Самуил Петканов

Най-сетне коронавирусът дойде и всеки водещ на сутрешен блок, всяка мисирка и всеки инфлуенсър ще го дъвче и джвака, презапасявайки се с тоалетна хартия и маски. Това означава, че едни теми, не по-маловажни, ще бъдат заглушени. Ето какво ще изпуснем от мейнстрийм медиите заради китайския бацил:

  1. Представителите на родния хайлайф да направят лични равносметки за приключилия ретрограден Меркурий.Какви беди ги сполетяха, какви шансове изтърваха, какви ангажименти отложиха.
  2. Пътуването до Марс – избягване от роднини и отговорност, маскирано като наука?За какво им е на някакви хора да се юрнат до Марс? Може би бягат от необслужени кредити и близки хора, за които трябва да полагат грижи. Има ли нещо гнило в представяното ни като прогрес космическо движение?
  3. Истински ли е по-евтиният руски газ?Да не е като сиренето Булка – продукт от палми? Продукт от динозаври.
  4. Вредна ли е всъщност водата? Водоснабдявания и бутилиращи компании имат изгода да маркетират водата като основа на живота на Земята. Но всъщност тя е развъдник на бактерии, патогени и 99.9% от потта подмишниците ни е вода. Можем ли без нея?
  5. Извънредно топлата зима. Има ли глобално затопляне, няма ли глобално затопляне.Но с търсене на мнения само от случайни хора, а не от експерти.
  6. Излел е Дельо хайдутин в Космоса.Трябва ли безплатно да хвърляме класиките си на непознати извънземни, които може да заграбят културното ни наследство. Получава ли космически отчисления чрез Музикаутор Валя Балканска?
  7. Интервюта с класната, комшийките и далечна братовчедка на Иван Гешев. Какъв беше като малък, малко щури истории, свежести от безсмислен характер.
  8. За и против насилието над жени.Всяка тема има различни гледни точки и топ-журналистиката у нас го доказва, като легитимира всяка от тях. Ето страхотна тема за което.
  9. Заговорът срещу бул. “Граф Игнатиев”.Очевидно някой нощем размества паветата, кърши релсите, унищожава построеното, за да изкара българските строителни предприемачи и държавния контрол некадърни и корумпирани лайнари.
  10. Истинската възраст на България. Един сън на Нешка Робева.