10 Не!Съвета Как да адаптираме професията си към home office

Самуил Петканов

 

Пренасянето на професията у дома понякога не е въпрос само да си занесеш лаптопа от бюрото в офиса – в хола. Но наглед невъзможната задача е възможна с къшей въображение, стриктно дезинфектиран спрямо извънредните мерки за справяне със заразата. Ето добри практики за всекиго:

  1. Ако сте премиер, може да пренесете работата си напълно. Просто трябва да използвате selfy камерата на собствения си телефон, за да снимате live видео за facebook и да не обикаляте да наглеждате неща, от които не разбирате много, а да им се обаждате с видео връзка и да не разбирате много от безопасна социална дистанция.
  2. Ако сте главен прокурор, вкъщито ви е цялата България и реално сте си home office, бдейки над сигурността ни и справедливостта помежду ни.
  3. За мисирките не е чак толкова розово положението. Ще трябва да стоите вкъщи и да разказвате неща от Facebook за тези, които не ползват Facebook. Срамна работа няма.
  4. Футболистите, разбира се, може да симулират футболните си срещи на видео-игри, като ползват тайничко Viber, за да се разбират как да ги уредят, така че да спечелят после от залозите при букмейкърите, работещи също от вкъщи.
  5. За таксиметровите шофьори ситуацията е изключително рискова и работата от вкъщи е силно препоръчителна. Затова може да изкарате близките си от вкъщи, докато хапвате дюнер. После не ги пускайте обратно, защото курсът да си стоите на едно място не е изгоден.
  6. Хайлайф. Българският хайлайф не е свикнал да плаща за храненето си и то да е вкъщи. Все някой трябва да го пои и угоява на безумни светски събития. Ситуацията е тежка, но със сигурност връзките с мастити бизнесмени може да ви осигурят едно хубаво карантиниране в някоя тяхна частна клиника, не губете кураж!
  7. Служителите на почистването може да си стоят вкъщи и да играят Trash Truck Simulator безплатно от сайта наMicrosoft.
  8. Космонавтите са известни като професионалистите, чиято работа е най-свързана с изминаване на големи разстояния и месеци, прекарани извън дома, също както механик в реклама на магазин за шарена пластмаса. За да им е по-лесно, домовете на космонавтите трябва да бъдат напълнени с вода, за да се симулира поне отмалко безтегловност.
  9. Жриците и жреците на любовта. Най-древната професия, сестринска на мисирството, е под страхотен риск. Някои танцуват пред камери и съблазняват клиенти така, но не бива да се пренебрегва и позабравената напоследък класика – телефонната любов. Импулсните телефони ще възродят икономиката.
  10. Ако сте пък олигарх с хиляди, дарени от държавата бизнеси, неотменими важни срещи, обществени поръчки за печелене и противници за институционално опраскване, съберете влиятелни хора да живеят във вашата сграда. Така по комшийски пак е по-сигурно.