Мани-мани

Матрицата: пренареждане

 

Последните години парламентите в България ги редим, както Фандъкова реди жълтите павета. Колкото повече ги пренареждаме – само пари харчим, а те те все по-криви излизат.

И парламентите ни такива – след като уж закрихме ерата “Борисов”, той спечели първите избори и не можа да направи правителство.

После ги спечели трол-политикът Слави Трифонов, който не се и опита да прави каквото и да е, сякаш си играеше поредния калпав скеч.

После спечелиха “Продължаваме промяната”, измъчиха една коалиция, рекордно изкараха половин година във властта, за да ги свали същият трол с викове: МАКЕДОНИЯ! Сега троли бившите си партньори с мръсна песничка за Лена Бориславова, за която твърди, че била “хумор и сатира”.

След последните избори уж отмененият Борисов пак спечели и пак не можа да направи правителство, но успя да си издейства хартиена бюлетина за следващия вот.

В последния парламент нещо като консолидация възниква само по странни въпроси като хартията, председателството на Рашидов и имитацията на военна помощ за Украйна.

Президентът мята мандат след мандат за съставяне на правителства – първият и вторият изгърмяха между два броя на ПРАС-ПРЕС, сега за третият се опипва почвата дали не може да се натъкми един “програмен-експертен” кабинет – любимата формула на ДПС за споделено анонимно крадене, което най-много да вдигне рейтинга на фашизоидите, останали като единствена опозиция.

Та и паветата така ги реди Мома Йорданка (виж 8-9-а стр.)

Като паднала от спалното си кошче Фандъкова внезапно прогледна какъв е резултатът от поредицата ѝ скъпи ремонти на ремонта.

След поредното пренареждане тя възкликна:

“Жълтите павета бяха наредени безобразно, няма да допусна повече експерименти!”

Изглеждаме все по-неспособни да излъчим някакви относително вменяеми представители и водачи – сякаш сме обречени да пренареждаме все по-криви павета и все по-калпава власт.