10 Не!Ща хуманитарна помощ от България за Венецуела

Самуил Петканов

 

България винаги се е раздавала за международното положение, давайки и втората и половината от първата си риза за другите. Важното е те да са добре, нас – кучета ни яли. И затова е съвсем логично да пратим мило, драго, скъпо и тук-таме ненужно на братска Венецуела, за да помогнем на хората там.

Както е ясно, около 70% от нашенци подкрепят президента Мадуро, а не опозиционния президент Гуайдо, така че нашата помощ ще е предимно за режима на двойника на Тодор Батков, а не за незаконния син на Барак Обама и Иван Костов. Ето какво сме приготвили да пратим към Каракас и околия:

***

1. Песен от Веселин Маринов. С танц от Цветан Цветанов и всички депутати от парламентарната група за приятелство с Венецуела. Да им сгреем душичките изстрадали.

2. Суджуци. Пак няма да стигнат до премиера, но той ще го преживее. Едно е суджукът да му го е чопнал някой посредствен съпартиец-тарикат, друго е да е за венецуелчани и венецуелчанлийки, които после да си сложат Негови икони на стените и да му лайкват във Facebook.

3. Бронзовата къща. Венецуелците имат нужда нещо красиво да им повдигне духа, да им даде заряд за живот и да ги обогатява с присъствието си. Бронзовата къща направи много за България в залеза на Европредседателството и ще тласне Венецуела към добруване.

4. Джи Пи Груп. С подръчни средства, съчки, пластмасови отпадъци и гипсокартон ще построят Нова Венецуела само за някакви си 900 000 милиарда пари по европрограма.

5. Румен Гечев. Лично Цветанка Ризова го е опаковала, надъхан с финансови и икономически съвети, банкова експертиза и хиперинфлационни магически умения. Ако той не може да вирее в такава среда и 20 години по-късно пак да е актуален, никой не може.

6. Майонеза. Голяма тема беше, че нямаме яйца в майонезата, но във Венецуела нямат дори майонеза. Хем щедри, хем пласираме фалшивата си продукция.

7. Лукойл България. Венецуела и Лукойл България са единствените петролни гиганти в света, които все не са на печалба и нямат пукнат лев.

8. Беър Грилс. Да ги научи на оцеляване, да им изяде жабите, преди да плъзнат зарази и да го одрускват с глоби, за да не се налага да си закачат местните бракониери.

9. Абонамент за ПРАС-ПРЕС. Хубава хартия има, пък и е предимно картинки, няма нужда да знаят български.

10. Ветко и Маринела, Братя Галеви. И Цветан Василев. Хем ще дадем втори шанс на провинили се нашенци, хем да влеем предприемачески умове в реструктурираща се пост-комунистическа Венецуела.