Обзор на седмицата

Норвегия – враг номер едно

на Тутраканската селищна система

Весела Ангелова

Здравейте. Страстната седмица се оказа по-страстна от очакваното. Започна малко преждевременно, с подпалването на Нотр Дам дьо Пари. Но това, разбира се, беше с определена цел. Като например да отклони бдителното съзнание на загрижената българска майка от подмолните опити на Норвегия, един Господ знае защо точно тя, да отмъкне българските деца и да ги използва най-вероятно за жива стръв за сьомга. Всичко това чрез опита за прокарване на Националната стратегия за детето.

Сега, тук ще ви помоля да внимавате, защото нещата са по-сложни от обичайното. Да се върнем на клетата парижка катедрала и да се съсредоточим върху Уста Колю Фичето. Ако той не беше отводнил катедралата през 1866-а, тя нямаше да пламне навръх католическия Великден през 2019-а и така най-неочаквано да се окаже, че пожарът в нея силно възпрепятства филантропски настроените хора у нас и по широкия свят да даряват за каузи като за нахранването на децата в Африка и спасяването на белите мечки. Ех, само да не беше пламнал тоя декор от сълзливия роман на Юго… Нямаше да остане ни едно гладно африканско дете, ни една самотна бяла мечка върху топящ се леден блок, ни един кит нямаше да загине вследствие на поглъщане на прекомерно количество пластмасови отпадъци. Сега обаче всичко се провали. Положителното в цялата работа е, че след като отводнил парижката катедрала, Колю Фичето направил и чешмичка там, преди да се върне да си дострои Беленския мост (понастоящем рушащ се поради липса на средства за поддръжката му). Няма данни чешмичката да е пострадала, нито пък някой да я е виждал, съвсем сериозно ни увериха от btv. Дишайте спокойно.

Преди да се върнем на темата за Норвегия, не можем да не пропуснем и другата българска следа в пожара в Нотр Дам. Не, този път в него май не се оказа замесен български клошар и страстен пушач, което е доста странно и аз лично имам съмнения в официалната версия, още повече, че няма данни Андрей Слабаков наскоро да е наминавал натам. Следата е друга. Баба Ванга. Разбира се, че тя е предрекла тоя пожар, както и Нострадамус преди нея, но то неговите предсказания са доста неясни и могат да се отнасят до всичко, докато тук нещата са си черно на бяло, така да се каже. „Нотр Дам ке пламне“, вероятно е изрекла петричката врачка в състояние на транс и тя наистина пламна. Само не знам защо жената не е споменала норвежката следа в цялата тая история.

Защото всичко тръгва от Норвегия и нямам представа защо държавният глава и върховен главнокомандващ Радев още не е яхнал грипена или някой от каквито там самолети в крайна сметка купихме или щяхме да купуваме, не ги следя аз тия работи, и не е атакувал най-подходящия за тая цел фиорд с бойния вик: ОБЯВЯВАМЕ ВИ ВОЙНА, ДЕГРАДИРАЛИ ВИКИНГИ ТАКИВА!

Понеже от цялата работа се оказа, че докато пожарът в Нотр Дам пречи на хората спокойно да реват за децата в Африка, уж победеният джендър от оная прокълната Истанбулска конвенция е надигнал глава като някакъв бял бродник от Севера (Схващате ли? Бели бродници? Север? Нощен крал? Джон Сняг се кръвосмешава с леля си Денерис? А? А бе гледайте ги малко тия култови поредици по НВО, че да сте в час бе, Дж. Р. Р. Мартин ги реди нещата по-експлицитно от Ванга и Нострадамус на халюциногенни гъби бе!) и облечен в дрехите на Националната стратегия за децата сега се е юрнал като един, за да отнема българските деца ей тъй, както си ровят в пясъчника на детската площадка, за да ги праща в Норвегия, където задължително ще бъдат подложени на смяна на пола, педофилия, инцест, ще станат сексуални роби и робини и като цяло Норвегия ще ни овладее и утре, докато се усетим и се чудим парижката катедрала ли да гледаме, или да се кахърим за децата в Африка, нашите собствени деца ще се окажат ваксинирани срещу морбили джендърчета!

Сега, аз тук изпаднах в затруднение и се опитах да разбера какво точно имат да делят норвежците с нас и разбира се открих, че в цялата схема е замесен Сорос, което не ме изненада, но друго, освен предположение, че на крал Харалд V му е баялдисало от сьомга и му се е прищяло прясна черноморска цаца с бело, не можах да изнамеря.

Ако някой има да дели нещо с норвежците, това сме ние. Първо, знаете, столицата им е кръстена на нашата принцеса Ослава. Това няма да го прочетете в официалните исторически документи, което доказва, че е истина, понеже те са фалшифицирани от Световния заговор™ с цел да скрият истината за величието българско. Второ, ако Аспарух беше завил на север, вместо на юг, той несъмнено щеше да основе България именно там, между фиордите. Вероятно е бил подведен от подмолни съветници от норвежки произход и така е предопределил бъдещето ни. А това не виждам как можем да го подминем спокойно.

Обаче, да ви успокоя. Засега Норвегия не може да докопа децата ни, понеже сам премиерът Бойко Борисов в поредното си качество на спасител, ей така, урбулешката, отложи въвеждането на Стратегията.

Така че, keep calm и се придържайте към козунаците и дроб сармата, децата ни са в безопасност! Поне засега!