Кацнал КОНПИр на тераса – как да се дистанцираме от гъза си

Г-н Балев

Борбата с корупцията у нас стигна до най-високите етажи на властта, а българското общество може да спи спокойно, след като стана ясно, че всички съмнителни апартаментови сделки ще бъдат проверени от “комисията с трудното име”.

Комисията с трудното име” е КПКОНПИ – Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незоконно придобито имущество.

Председателят на тази антикорупционна мегаструктура Пламен Георгиев живее на няколко етажа под звездите – за неговото имотно положение излезе информация на различни места, а bTV снима с дрон тризонета и огромната му тераса.

Както знаем – една видеосесия с дрон казва повече от три карикатури и два псалма.

В поредица от алогични изявления Георгиев първо заяви, че атаката срещу него идва от лица със запорирано имущество, които обаче са силни медийно и се опитват да компрометират усилията на Комисията. Това, разбира се, няма да спре КОНПИра в неговия свещен гняв срещу неморалните и незаконни практики.

Как ще проверява другите имотопритежатели КОНПИрът?

Най-вероятно, по същия начин, както проверява себе си и както е проверявал навремето записите от скандала “Ало, Ваньо”. Събеседникът на “Ваньо” в тази корупционна афера от близкото минало е премиерът Бойко Борисов, чийто глас КОНПИрът щастливо не разпознава и работата е разумно смачкана. Оттогава кариерата на Георгиев хвърчи нагоре като скоростен асансьор, но да не губим време в тоя рояк от спомени свещени, ами да се върнем на широката му тераса.

Пламен Георгиев първо извади един нотариален акт за имота си, после извади някакъв друг и обясни несъответствията с чужди грешки. За финансирането на сделката за тризонета даде обяснение с продажба на друго жилище – но справките на “Бивол” показват, че въпросната продажба е извършена години след закупуването на тризонета с терасата. Очевидно борбата с корупцията включва и пътувания във времето.

Самата тераса, която е с размерите на малко футболно игрище, стана обект на още алогизми. От снимките с дрона се вижда, че пространството е усвоено и се ползва от Георгиев, но той се отрече от тоя имот, както апостол Петър три пъти се отрекъл от Исус (ама после станал първият папа).

Георгиев заяви, че терасата не е негова, защото е покрив – обща част с останалите съкооператори, която по ирония на съдбата е залепена за другите части на имота му и вероятно по недоразумение само неговото домакинство има достъп до тази тераса-покрив.

Воистина, Господи, неизброими са чудесата Ти, безкрайна е милостта Ти!

А пък аз по същия начин се дистанцирам от гъза си, щото е истински задник и само се посира. Той не е мой гъз, просто е залепен за червата ми и понякога снася лайната ми, но иначе не ща да имам нищо общо с него!

***

Рекапитулация на имотния скандал.

Цецка и кумичката на Цецо подадоха оставки, за да ги трудоустроят на друго място. Любопитен детайл – Цачева, която е виден юрист, бивш председател на НС и правосъден министър, обясни някои от странностите в имотното си положение с разликите между “първоначален” и “окончателен нотариален акт”, каквито понятия във вещното право не съществуват, но както казахме – неизброими са чудесата Господни.

За Вежди Рашидов премиерът каза, че “това си му е бизнесът, той купува апартаменти и ги препродава”.

Цецо Цветанов подаде оставка от НС, за да прави избори на спокойствие – и вече няма 6 апартамента, а по-малко. 🙁

И нека не забравяме на фона на всички тези красоти, че ако тия живеят в имоти на съмнително ниски цени, то финансовият министър Горанов живее без пари в имот на кръстника си – защото се плаши от високите етажи.

Tова е положението, that’s all folks или с други думи – животът ни е попфолк, скъпи приятели.