БСП: ерогенни точки в зоната на конфликта

 

Г-н Балев

 

Тия дни на “Позитано” пак се вдига шум и се лъскат партийните шпаги, защото българските социалисти трябва да изберат нов лидер.

Тоест шумотевицата не е баш на “Позитано” 20 (адреса на партията), защото печалните пандемични събития не позволяват струпване на хора.

И социалистите не могат да се съберат ни за конгрес, ни за пленум. А не могат да вземат и курс на въоръжена борба, защото огромна част от актива е в рискова възраст.

Затова междуособиците, които трябва да родят новия лидер, към момента се водят виртуално и отлагателно. Но борбата е жестока, да не казвам – лишена от милост. Всичките им козни – кой с кого срещу кого и как се сменят лагерите – тук нямаме място и нерви да рисуваме такова широко платно, ще отбележим само някои чувствителни зони. Някои, така да се каже, ерогенни зони на конфликта.

Георги Гергов (шеф на пловдивските социалисти и кафеджия в ЦУМ) изпъква като най-лютия враг на Корнелия Нинова. Той ще подкрепи себе си или Красимир Янков, но главно търси цаката на Корнелия Нинова, която представя като свое лично откритие и печална грешка с излъгана партийна надежда.

Тия дни Гергов даде едно програмно интервю в зоната на медийния комфорт..

И в това интервю, покрай техните си другарски блясъци на кинжали и страховити атаки в лице, гръб и по фланговете, Гергов каза нещо нечувано от средите на БСП. Разликите им с Нинова практически се свеждат до отношението към Бойко Борисов и… джендърския апокалипсис! Гергов е първият човек в историята на БСП, който публично казва, че да се занимаваш с джендър-истеризъм, е загубена работа. Да плашиш хората с джендър-Торбалан и да си градиш политиката върху тия страхове, е престъпно и ненужно. Гергов го каза не така живописно и обстоятелствено, ала все пак се обозначи като човек, който страни от този тип орьор-политика. (Това е на френски – орьор = horreur, ужас.)

Което е логично и прогресивно от гледна точка на това, че по света левите партии са по-либералстващи и толеранстващи – и проявяват повече хладнокръвие при споменаването на джендър-заплахата. Но в същото време е малко озадачаващо, защото Гергов е руски гражданин и по-скоро бихме си го представили като проводник на тия електорални паник-атаки…

Не знам, не знам. Каквото и да стои зад този ход, аз си го отбелязвам в тефтерчето и ще следя развитието.

Щях да ви разправям, че Вито Позитано бил пожарникар, ама с другарят Гергов се отплеснахме да бистрим джендъра. Друг път ще си говорим за Позитано.