Истина ви казвам!

10 богоугодни антивирусни мерки за Великден

 

Самуил Петканов

 

За да не се превърне Великден в Ковидден, държавата, основните духовници и самият Бог в скайп разговор се разбраха кои антивирусни мерки е угодно да се приемат по време на великденските ритуали и кои е светотатство и къде точно са границите между мистичната Божия воля и умението на коронавируса да поразява навред.

Ето ги днешните скрижали:

 

  1. Един човек да се жабури със светена вода и после да целуне с език всички останали около храма. Това ще спести време и ще предаде имунитет за всекиго.
  2. Да се пуснат колекционерски икони-картички за менкане. Който събере вси Светии, печели безсмъртие. Менкането ще става само в храмовете, за да не се натоварват парковете.
  3. Угодно е великденските яйца да са сурови, за да не се варят във вода, която може да не е светена и вероятно да е пълна с вируси. Истински вярващите не може да хванат и салмонелоза.
  4. Свещениците нямат нужда от маски, защото имат бради.
  5. Не може семействата да не си идат на гости, за да преядат с козунак, агне и репички, но чукането с яйца трябва да става от един човек, който с ръкавици хваща яйцето на противника си и го удря в своето.
  6. Почитането на празника се съобразява с гостите. При посещение на американския посланик се показва маска, дезинфектант и фигурка на самолет F-16, а при изненадваща визита на професор се пуска пачанга и се прави гола паневритмия.
  7. Хорото е танц, обичащ българската история и традиции. Няма как да не сломи вируса едно хубаво хоро около храма.
  8. Тези, които са вярващи, но не смеят да се черкуват, може да викнат екзорсист да освети входа.
  9. Футболното първенство може да се възстанови, като ще играят само тия футболисти, дето при стъпването си на терена, се кръстят и имат минимум две татуировки с разпятие.
  10. Ако се канонизира Бойко Борисов, ще може той да лекува всички и да спре да се мъчи да си слага маска.